Bezig met laden...
Secury. Digital MediaSecury. Digital Media

Mozilla debuteert Firefox OS

Een ontwerper van Mozilla's Firefox OS heeft een aantal schermafbeeldingen onthuld van het nieuwe mobiele besturingssysteem. Begin volgend jaar zal het OS het levenslicht zien op mobiele apparaten.

Mozilla-ontwerper Robert Nyman heeft screenshots van het ontwerp van het op handen zijnde mobiele besturingssysteem Firefox OS gedeeld. Het geheel oogt niet radicaal anders dan andere mobiele besturingssystemen.

Geen schokkende vernieuwingen

Het venster heeft een vast dock onderaan met gangbare mobiele functies als de telefoon, browser en fotogalerij. In de screenshots zijn geen schokkende vernieuwingen te zien, waardoor het er vooralsnog op lijkt dat Firefox OS eerst vooral in de pas wil lopen met grote concurrenten als iOS en Android.

Amerikaanse en Europese telco's hebben hun steun uitgesproken voor het OS van Mozilla dat aanvankelijk bekend stond als 'Boot to Gecko'. Daarnaast heeft het bedrijf een aantal hardwarepartners gestrikt, waaronder ZTE en Alcatel. Begin 2013 moeten de eerste toestellen met het gloednieuwe besturingssysteem in Brazilië op de markt verschijnen.